Σ. Φ. Κοζάνης, Πρόσκληση

E-mail Εκτύπωση

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, τιμώντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική επιστροφή και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες στην Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο,  οργανώνει διάφορες σχετικές δράσεις.

Επειδή στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης θεωρούμε ότι η ιστορική κουλτούρα καλλιεργείται αποτελεσματικά και με ενδιαφέροντα τρόπο μέσω της λογοτεχνίας, μία από αυτές τις δράσεις είναι και η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού καταλόγου λογοτεχνικών βιβλίων με θέμα τον προσφυγικό ελληνισμό, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί σε δράσεις φιλαναγνωσίας και ιστορίας από εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο κατάλογος θα περιλαμβάνει εξώφυλλα των βιβλίων και σύντομες περιλήψεις τους, ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν άμεσα και εύκολα μια γενική θεώρηση της σχετικής με τον προσφυγικό ελληνισμό λογοτεχνίας και να μπορούν να την αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική πράξη. Ο κατάλογος θα κατατεθεί ως εκπαιδευτικό υλικό στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε μετά την έγκρισή του να διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της επικράτειας. Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τη δομή του συγκεκριμένου καταλόγου μέσα από ορισμένα παραδείγματα.

Όσοι φιλόλογοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτή την κοινή προσπάθεια, είτε είστε μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης είτε όχι, παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης μέχρι την Πέμπτη 14/4, ώστε να συντονιστεί στη συνέχεια η ομάδα εργασίας που θα προκύψει. Υπεύθυνοι της συγκεκριμένης δράσης είναι η Κυριακή Μαυροφυλλίδου και ο Γιώργος Δελιόπουλος.

--

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2022 14:15