Καλώς ήλθατε στις ηλεκτρονικές σελίδες της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.)


Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 6,
Αθήνα 104 33
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τηλέφωνο:

210 5243 434

Fax: 210 5228 231

Πού είναι τα γραφεία μας (www.ploigos.gr)..

Η Π.Ε.Φ. είναι επιστημονική ένωση που ιδρύθηκε το 1982, έχει έδρα την Αθήνα και εκπροσωπείται με 49 Συνδέσμους Φιλολόγων σε διάφορους νομούς της Ελλάδας.

Η Ένωση διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε δύο χρόνια, όπως και το 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 16:08 Περισσότερα...
 

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της ΠΕΦ

Καλή Δύναμη σε όλους!

Στο πλαίσιο εορτασμού του Μήνα της Ποίησης, σας καλούμε  να στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΠΕΦ (p-e-f@otenet.gr) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 –εφόσον το επιθυμείτε- ένα σύντομο ποίημα (μέχρι 150 λέξεις) δικό σας ή ξένο, ολόκληρο ή απόσπασμα, το οποίο θα διαβάζατε σήμερα στους μαθητές σας.

Τα ποιήματα θα αναρτώνται σταδιακά στο φέισμπουκ της ΠΕΦ καθημερινά, μέχρι το τέλος του μήνα. Όσοι δεν έχουν φέισμπουκ, θα τα παραλάβουν συγκεντρωμένα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Ας πολεμήσουμε κι εμείς το κακό με το μοναδικό όπλο της γλώσσας μας.

Θερμές ευχές για κάθε καλό στην παιδεία μας, στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΦ

Η Πρόεδρος

Τασούλα Καραγεωργίου

 

Αναβολή εκδηλώσεων της Π.Ε.Φ.

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Σας ενημερώνουμε ότι

  • η προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου 2020 ετήσια συνεστίαση της ΠΕΦ αναβάλλεται για τον μήνα Μάιο,
  • οι Επιμορφωτικές συναντήσεις της ΠΕΦ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από 16 έως 20 Μαρτίου 2020 ,αναβάλλονται επίσης. (Η ΠΕΦ  λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της επιμορφωτικής αυτής πρωτοβουλίας,  θα καταβάλει προσπάθεια για την πραγματοποίησή της  αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν).

Με τις πιο εγκάρδιες ευχές μας για κάθε καλό στην παιδεία, στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΦ

Η Πρόεδρος

Τασούλα Καραγεωργίου

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Μάρτιος 2020 07:50
 

Θλίψη για την απώλεια της Κικής Δημουλά.

E-mail Εκτύπωση

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2020 08:58
 

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.

E-mail Εκτύπωση

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΑΚΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ

Αθήνα 30/1/2020

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με νομοσχέδιο, για την Ανώτατη Παιδεία που έφερε στη Βουλή των Ελλήνων και ψηφίστηκε πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης των πτυχίων που παρέχονται από τα Κολλέγια, εντός και εκτός της Ελλάδας, ως ισότιμων με τα πανεπιστημιακά.

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) —δεδομένου ότι οι διατάξεις του Νομοσχεδίου αφορούν και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης— εκφράζει την αντίθεσή της στην αναγνώριση της ισοτιμίας των κολλεγιακών πτυχίων. Ο νέος νόμος απαξιώνει τα πτυχία που με προσωπικό μόχθο, αυξημένες δαπάνες και επαγγελματικές προσδοκίες, αποκτώνται από τους φοιτητές των δημόσιων Πανεπιστημίων. Οι σπουδαστές των Κολλεγίων είναι γνωστό ότι διαθέτουν μειωμένα προσόντα, δεν επιλέγονται με πανελλαδικές εξετάσεις, οι σπουδές τους είναι τριετείς και υπολείπονται των πανεπιστημιακών ενώ οι απόφοιτοί τους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Στα ποικίλης κατηγορίας Κολλέγια απουσιάζει, κατά κανόνα, το ερευνητικό έργο και οι διδάσκοντες σε αυτά δεν μπορεί, τυπικά, να θεωρηθούν ισότιμοι των πανεπιστημιακών δασκάλων. Τέλος, επισημαίνεται ότι το παρεχόμενο έργο από τα Κολλέγια δεν αξιολογήθηκε από την Α.ΔΙ.Π. Επί της ουσίας, καθώς τα κολλεγιακά πτυχία δεν διασφαλίζουν το απαραίτητο επιστημονικό κύρος και κυρίως την παιδαγωγική επάρκεια, η ισότιμη αναγνώρισή τους δεν θα πλήξει μόνον τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων των Α.Ε.Ι., αλλά θα οδηγήσει παράλληλα σε περαιτέρω υποβάθμιση την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Γι΄ αυτό η ΠΕΦ, υπερασπιζόμενη το κύρος του δημόσιου σχολείου καλεί τους συναδέλφους να συμπαραταχθούν με τους φοιτητές και τους αδιόριστους απόφοιτους των Φιλοσοφικών Σχολών και να ζητήσουν την κατάργηση της διάταξης αυτής που αναγνωρίζει την ισοτιμία των κολλεγιακών πτυχίων με τα πανεπιστημιακά.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΦ

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Αναζήτηση

Σύνδεσμοι Φιλολόγων